Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Hondurese politie vindt vijf verminkte lichamen

Datum : 02/09/2012
Land : Honduras

Hondurese politie vindt vijf verminkte lichamen

De politie in Honduras heeft in de havenstad La Ceiba de lichamen gevonden van vier tienermeisjes en een jonge man, die in vuilniszakken waren gestopt.

Volgens de politie waren de kelen van de vijf lichamen doorgesneden en vertoonden ze sporen van marteling. Vrijdag zijn in hoofdstad Tegucicalpa al de verminkte lichamen gevonden van drie mensen.

Honduras heeft ’s werelds hoogste moordcijfers, maar de wreedheid van deze moorden heeft Honduras diep getroffen.  Politiewoordvoerder Jose Lainez zegt dat de vijf lichamen zaterdag door inwoners van de stad zijn gevonden.

Volgens forensisch deskundigen waren de slachtoffers tussen de 16 en 24 jaar oud. Ze zijn nog niet geïdentificeerd. Hun handen en voeten waren vastgebonden en hun lichamen hadden diepe steekwonden.

President Porfirio Lobo heft afgelopen jaar honderden troepen ingezet om de gewelddadige misdaad te bestrijden. Honduras is een belangrijke doorvoerhaven voor de smokkel van cocaïne van Zuid-Amerika via Mexico naar de Verenigde Staten. Veel geweld is gerelateerd aan drugsbendes.
 

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug