Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Hondurese radiojournalist ontvoerd

Datum : 10/05/2012
Land : Honduras

Hondurese radiojournalist ontvoerd

Een journalist van het Hondurese nieuwsradiostation HRN, Alfredo Villatoro, is op weg naar zijn werk in de hoofdstad Tegucigalpa ontvoerd. Villatoro had eerder al gemeld met de dood te zijn bedreigd. Zijn ontvoering komt slechts enkele dagen na de verdwijning en dood van de journalist en voorvechter van homorechten Erick Martínez. Diens gevonden lichaam vertoonde sporen van wurging.

HRN heeft gemeld dat de ontvoerders van Villatoro contact met zijn familie hebben opgenomen om te bevestigen dat zij hem vasthouden. De politie heeft inmiddels drie verdachten aangehouden die mogelijk met de ontvoering te maken hebben. In 2009 werd een andere HRN-journalist ontvoerd en voor 18 dagen vastgehouden. Het is niet duidelijk wat het motief achter zijn ontvoering was, en of er losgeld in ruil voor zijn vrijlating is betaald.

Honduras heeft het hoogste aantal moorden ter wereld en belangengroepen zeggen dat journalisten een groeiend risico lopen te midden van toenemende drugshandel en georganiseerde misdaad. Volgens mensenrechtenorganisaties zijn er sinds 2009 meer dan twintig journalisten vermoord in Honduras toen militairen de regering van zittend president Zelaya omverwierpen.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug