Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Hondurese ziekenhuizen vol door knokkelkoorts

Datum : 26/07/2019
Land : Honduras

Hondurese ziekenhuizen vol door knokkelkoorts

Van de 32 openbare ziekenhuizen in Honduras lopen er 26 over van patiënten vanwege wat gezondheidsinstanties de ergste knokkelkoorts-epidemie in de afgelopen halve eeuw noemen. De ziekte heeft dit jaar 28.000 mensen getroffen, van wie 54, voornamelijk kinderen, zijn overleden.

Ambtenaren hebben een nationale noodsituatie uitgeroepen om de dengue-veroorzakende Aedes Aegypti-mug te bestrijden en er is een programma gestart in huizen en openbare gebouwen om de mug uit te roken.

President Juan Orlando Hernandez riep maandag alle 298 burgemeesters naar de hoofdstad en kondigde een speciaal fonds aan om de uitbraak te bestrijden. De enige effectieve maatregel om de epidemie te stoppen "is om de broedplaatsen van de mug te vernietigen en dit is iets dat ieder van ons moet doen in onze huizen, waar we werken en ook in elke openbare ruimte", zei Hernandez.

Hij kondigde ook een "massale mobilisatie" aan om die broedplaatsen uit te roken en te vernietigen. Kerken, persorganisaties en bedrijfsleiders hebben zich ertoe verbonden de inspanningen te ondersteunen.

Het is een kritieke situatie waarin het regenseizoen van drie maanden begint, wat betekent dat broedplaatsen zich snel zullen verspreiden en het aantal muggen zal stijgen.

Bron : Al Jazeera
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug