Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Hoofd van Argentijns mediaconcern Clarín overleden

Datum : 15/06/2017
Land : Argentinië

 Hoofd van Argentijns mediaconcern Clarín overleden

Ernestina Herrera de Noble, de grootste aandeelhouder van de Clarín Groep, het grootste mediaconglomeraat van Argentinië, is woensdag op 92-jarige leeftijd overleden.

Ze werd geboren in 1925 in Buenos Aires en trouwde met Roberto Noble, die twintig jaar eerder het dagblad Clarín had opgericht. Herrera werd in 1960, na de dood van haar man, directeur van Clarín.

Onder haar leiding werd de krant een van ‘s werelds belangrijkste Spaanstalige publicaties. Nu is de mediagroep een van de grootste in Latijns Amerika, actief in radio, reguliere en kabeltelevisie, in de grafische industrie, het internet en in de wereld van telecommunicatie.

Ze kreeg steeds meer macht tijdens haar lange carrière en raakte betrokken bij meerdere controverses. Als adoptiefmoeder van Marcela and Felipe Noble Herrera werd ze in 2002 gearresteerd op beschuldiging dat haar kinderen geboren waren uit ouders die tijdens de Argentijnse dictatuur waren ‘verdwenen’. Na DNA-onderzoek werd de zaak geseponeerd.

 


 

Bron : Latin American Herald Tribun
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug