Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Hoog aantal tienerzwangerschappen Dominicaanse Republiek

Datum : 29/09/2012

Hoog aantal tienerzwangerschappen Dominicaanse Republiek

Het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties meldde maandag dat de Dominicaanse republiek het land is met de meeste tienerzwangerschappen van heel Latijns Amerika en het Caribisch Gebied.

Uit onderzoek van de VN blijkt dat zo’n 1 op de 5 Dominicaanse vrouwen tussen de 15 en 19 jaar minimaal een keer zwanger is geweest. Ook valt de Dominicaanse Republiek onder de vijf landen van Latijns Amerika en het Caribisch Gebied met de hoogste geboortecijfers onder jongeren (98 gevallen per 1000 vrouwen), waarbij alleen Nicaragua dit aantal overstijgt. 

De regering van de Dominicaanse Republiek zegt maatregelen te gaan nemen om de situatie te verbeten. Het land is nu opnieuw door de VN aangespoord om meer aandacht aan de preventie van tienerzwangerschappen te besteden. Dit zal bijvoorbeeld gedaan worden door een programma waarbij onder andere de VN, Unicef en lokale organisaties proberen via sociale netwerken jongeren meer bewust te maken van manieren om zwangerschap te voorkomen.

Het Bevolkingsfonds van de VN vermeldde in het rapport dat tienerzwangerschappen armoede vergroten en de leefomstandigheden van tieners verslechteren en dringt daarom aan op verbetering van de situatie.

Bron : BBC Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug