Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Hooggerechtshof Brazilië keurt kapwet goed

Datum : 04/03/2018
Land : Brazilië

Hooggerechtshof Brazilië keurt kapwet goed

Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft een wetswijziging goedgekeurd die amnestie verleent aan landbezitters die voor 2008 illegaal bomen hebben gekapt. De uitspraak betekent een grote tegenslag voor milieubeschermers. Die vrezen dat nu de weg vrij komt voor grootschalige houtkap in het Amazonegebied.

De wetswijziging, die in 2012 door het parlement werd aangenomen, verlicht de verplichting voor boeren om minimaal 20 procent van hun land bebost te houden. Ook hoeven landeigenaren die illegaal hebben gekapt hun boetes niet meer te betalen en hoeven ze minder bomen terug te planten.

In totaal 290.000 vierkante kilometer illegaal gekapt oerwoud hoeft niet meer te worden hersteld. "Dit beloont degene die ontbost heeft, degene die de wet heeft overtreden", aldus Nurit Bensuan van het Instituto Socioambiental, een Braziliaanse organisatie die zich inzet voor het behoud van het regenwoud.

Bron : ANP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug