Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Hugo Chávez is een hit op Twitter

Datum : 10/05/2010

Hugo Chávez is een hit op Twitter

VENEZUELA - De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft ruim een kwart miljoen volgers op Twitter, slechts tien dagen nadat hij zich voor de microblogdienst aanmeldde. Na een dag of tien op Twitter heeft Chávez al ruim 260.000 volgers verzameld. De Venezolaanse president is daarmee de populairste twitteraar van Venezuela. Hij heeft inmiddels meer dan 50.000 berichten ontvangen. Om al die tweets te lezen en te beantwoorden, heeft Chávez maar liefst tweehonderd mensen aangenomen. Van alle reacties die de Venezolaanse president krijgt, is ongeveer 18 procent 'vijandig'.
Chávez' enthousiasme voor de micoblogdienst, waar mensen berichtjes van maximaal 140 tekens delen, heeft ook Fidel Castro aangestoken. Tevens is de Boliviaanse president Evo Morales inmiddels twitteraar. Medewerkers van Chávez verwachten dat de Venezolaanse president eind mei een miljoen volgers zal hebben op zijn Twitter-account.
Chávez heeft inmiddels het tv-station Globovision ingehaald met 235.000 volgers. En dat is belangrijk, want dat was zijn reden om lid te worden. Chávez wil zijn twitterende tegenstanders ondermijnen. Globovision is het enige tv-station dat kritisch is over Chávez. Voorheen was Chávez alleen negatief over internet en Twitter, nu noemt hij het een "wapen in de revolutie".
(Z24/NOS)

Bookmark and Share


Terug