Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Hugo Chávez: minimumloon in Venezuela stijgt met 25 procent

Datum : 27/04/2011
Land : Venezuela

Hugo Chávez: minimumloon in Venezuela stijgt met 25 procent

Hugo Chávez heeft aangekondigd dat het minimumloon in Venezuela zal stijgen met 25 procent. Vanaf 1 mei zullen arbeiders 15 procent loonsverhoging krijgen en daarna nog 10 procent in september. Deze verhoging komt miljoenen mensen ten goede, van wie het salaris dan zal komen te liggen op ongeveeer 245 euro per maand.

Chávez, die naar alle waarschijnlijkheid ook weer kandidaat is in de presidentsverkiezingen in Venezuela volgend jaar, heeft beloofd meer geld, dat verdiend wordt met olie, te investeren in sociale zaken.  Ook liet hij weten dat, sinds hij aan de macht is gekomen in 1999 de salarissen steeds zijn gestegen. “Hier doen wij niet aan het korten op salarissen, korten op pensioenen of het verlagen van de pensioengerechtigde leeftijd, niets daarvan”, aldus Chávez.

De stijging van de olieprijzen heeft het national inkomen van Venezuela behoorlijk doen groeien, maar tegelijkertijd heeft het land te maken met enorme inflatie. Overigens heeft de Communistische Partij van Venezuela (PCV), de belangrijkste bondgenoot van de partij van Chávez, de Socialistische Patij (PSUV), om een loonsverhoging van minstens 40 procent gevraagd, liet het Spaanse nieuwsagentschap Efe weten.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug