Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Huisarrest Ronaldinho in viersterrenhotel

Datum : 10/04/2020
Land : Brazilië

Huisarrest Ronaldinho in viersterrenhotel

Een gigantisch viersterrenhotel met cocktailbar en een rooftopzwembad. Het is voor de Braziliaanse ex-stervoetballer Ronaldinho een fikse upgrade van de Paraguayaanse Agrupación Especializada gevangenis (voor ‘high profile’ gevangenen) waar hij sinds een maand zijn dagen sleet.

Voor deze verhuizing moest de veertigjarige Braziliaan volgens Zuid-Amerikaanse media een borgsom van anderhalf miljoen euro betalen. De dribbelkont heeft momenteel huisarrest in de presidentiële suite van het viersterren Palmagora hotel in de hoofdstad Asunción, waar hij permanent bewaakt wordt. Maar een drama is het niet voor ‘Dinho’ waar hij samen met zijn broer Roberto vertoeft.

Beide broers werden op 6 maart gearresteerd in een golfclub in Asunción op verdenking van het reizen op vervalste, Paraguayaanse paspoorten terwijl ze nooit een aanvraag voor de Paraguyaanse nationaliteit ingediend hadden.

Ronaldinho en Roberto waren in het buurland voor een boekpromotie en hoewel Brazilianen geen paspoort nodig hebben om naar Paraguay te reizen, heeft de voormalige ster van PSG, FC Barcelona en AC Milan geen paspoort: dat is hem anderhalf jaar geleden afgepakt.

De reden dat zijn Braziliaanse paspoort ingenomen is, is een onbetaalde boete van 2,25 miljoen euro wegens het bouwen in beschermd natuurgebied. Maar volgens zijn advocaat was het allemaal een groot misverstand. Zijn cliënt wist naar eigen zeggen niet dat zijn paspoort nep was. Bovendien beweerden ze dat ze de documenten gekregen hadden van de Braziliaanse zakenman Wilmondes Sousa Lira, die inmiddels ook gevangengezet is.

In de Agrupación Especializada deed Ronaldinho de Assis mee aan een interne voetbalcompetitie. In zijn eerste wedstrijd scoorde hij vijf keer en gaf zes voorzetten. Uiteindelijk won zijn gevangenisteam Negro Cumbiero het kampioenschap en de prijs: een varken van 16 kilo voor op de barbecue. Volgens ESPN vierde de Braziliaan niet alleen zijn vrijlating met die barbecue, maar ook zijn veertigste verjaardag.

Bron : The Guardian, AD
Bookmark and Share


Terug