Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

IBM kiest Brazilië voor nieuw onderzoekslab

Datum : 10/06/2010

BRAZILIË - IBM, het grootste IT-bedrijf ter wereld, heeft voor de bouw van zijn negende onderzoekscentrum zijn oog op Brazilië laten vallen. Het onderstreept het groeiende technologische en economische belang van het Zuid-Amerikaanse land. IBM, het grootste IT-bedrijf ter wereld, heeft voor de bouw van zijn negende onderzoekscentrum zijn oog op Brazilië laten vallen. Het onderstreept het groeiende technologische en economische belang van het Zuid-Amerikaanse land.
IBM telt op dit moment drieduizend onderzoekers in acht onderzoekslaboratoria over de hele wereld, in de Verenigde Staten, Zwitserland, Israël, Japan, China en India. Daar komen straks honderd onderzoekers bij in Brazilië, kondigden zowel IBM als de Braziliaanse regering aan. Het gaat om het eerste permanente onderzoekscentrum van IBM in Latijns-Amerika. Een definitieve locatie ligt nog niet vast maar in afwachting gaat het centrum al meteen van start in bestaande IBM-gebouwen in Sao Paulo and Rio de Janeiro.

Het is niet de eerste opkomende economie waarin IBM investeert. In 1995 viel de keuze voor het zevende IBM-lab op China, drie jaar later kwam er een in India. Volgens IBM heeft dat te maken met zijn strategie om zich steeds meer buiten de pure computerbranche  te begeven en op nieuwe technologieën in nieuwe landen te mikken. "De Braziliaanse overvloed aan natuurlijke bronnen en technisch talent biedt unieke onderzoeksmogelijkheden en de kans om oplossingen te ontwikkelen voor steeds belangrijker problemen", zegt IBM-topman John E. Kelly III. In Brazilië gaat IBM onder meer onderzoek doen naar technologieën voor olie- en gaswinning. De IT-reus plant ook innovaties die voor het WK voetbal van 2014 en de Olympische Spelen van 2016 kunnen worden ingezet, twee sportevenementen die in Brazilië plaatsvinden.

Brazilië is de negende grootste economie ter wereld. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste groeilanden, samen met Rusland, India, China en Zuid-Afrika.
(IPS)

Bookmark and Share


Terug