Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

IFFR Curação krijgt nieuwe filmprijs

Datum : 30/01/2013
Land : Curaçao

IFFR Curação krijgt nieuwe filmprijs
Curacao International Film Festival Rotterdam (Curaçao IFFR) introduceert een nieuwe competitie voor opkomend filmtalent uit het Caribische gebied en aangrenzende Latijns-Amerikaanse landen. Dit maakte de organisatie deze week in Rotterdam bekend. De beste film uit die regio wordt door een driekoppige internationale jury bekroond met de Yellow Robin Award. De tweede editie van het Curaçao IFFR vindt plaats van donderdag 4 tot en met zondag 7 april 2013.
 
Voor de Yellow Robin Award, die tot doel heeft opkomend filmtalent uit de landen grenzend aan de Caribische Zee te stimuleren, gaat het Curaçao IFFR een samenwerking aan met festivals en filmcommissies in de regio. Momenteel hebben het Instituto Cubano del Arte e Industria Cinematográficos, het Trinidad &Tobago Film Festival en het Jamaica Promotions Corporation toegezegd deze samenwerking aan te gaan en is het Curaçao IFFR nog in gesprek met twee externe partijen. 
 
Aan de prijs is een geldbedrag van USD 10,000 en reis & verblijf in Rotterdam verbonden. Ook wordt de winnende film vertoond op IFFR 2014 en krijgt de filmmaker gelegenheid om in Rotterdam met aanwezige industry professionals te netwerken. Naast de Yellow Robin Award heeft het festival ook een competitie voor korte films van jonge lokale makers tussen de 14 en 21 jaar.
 
De jury voor de Yellow Robin Award 2013 bestaat uit Rutger Wolfson (directeur International Film Festival Rotterdam), David Pinedo (filmcriticus en script advisor), Bernadette Heiligers (tekstproducer en public relations expert).
 
Kijk hier voor meer informatie over het Curação IFFR.
Bron : IFFR
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug