Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Illegale 'billendokter' vermoord in Brazilië

Datum : 25/07/2017
Land : Brazilië

Illegale 'billendokter' vermoord in Brazilië

Een Braziliaanse vrouw die ervan verdacht wordt illegale plastische chirurgie uitgevoerd te hebben is vermoord in wat lijkt op een wraakactie. De 49-jarige Marcilene Soares Gama plaatste bil-implantaten, maar werd door klanten ervan beschuldigd hiervoor industriële siliconen te gebruiken. Ook liep er een aanklacht tegen Gama omdat ze zich voor zou hebben gedaan als dokter, terwijl ze hier geen kwalificaties voor had. 

De politie zoekt nu naar een man die zondag haar appartement in Rio de Janeiro binnenging. Enkele uren later werd haar lichaam gevonden op een vlakbij gelegen weg. De man bond haar handen vast en dwong haar in zijn auto. Vervolgens schoot hij haar in het gezicht en dumpte haar lichaam. De politie zegt in een verklaring dat ze uitgaan van een wraakactie. 

Minstens tien vrouwen zeggen dat mislukte operaties van Gama hun lichaam verminkt hebben. Ze werd twee keer gearresteerd toen ze zich voordeed als dokter in Rio de Janeiro en São Paulo. Ze werd vrijgelaten om haar rechtzaak af te wachten, maar ging in die tijd gewoon door met opereren. Haar familie ontkent de beschuldigingen en zegt dat ze haar patiënten altijd van tevoren waarschuwde over de risico's van de operaties. "Ze heeft nooit gezegd dat ze plastisch chirurg was. Mensen kenden de risico's en kozen toch voor de operatie," aldus haar zwager.

Bil-implantaten zijn een van de populairste cosmetische ingrepen in Brazilië. Het land heeft een van de grootste markten voor plastische chirurgie ter wereld.  

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug