Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Imago Brazilianen in Suriname moet beter

Datum : 21/04/2011
Land : Suriname

Het imago van Brazilianen in Suriname moet worden verbeterd volgens Eduardo Gradilone. Gradlone is werkzaam op het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij stond de afgelopen dagen aan het hoofd van een delegatie die afreisde naar Paramaribo. De migrantenstroom vanuit Brazilië naar Suriname blijft groeien. Vooral de goudwinning in het binnenland heeft en grote groep migranten aangetrokken.

Volgens de betrokken partijen vormt een kleine groep hiervan een bedreiging voor de samenleving. Sociale problemen zouden hiervan het gevolg kunnen zijn. Ook worden er vaak oudere milieuonvriendelijkere technieken gebruikt door de migranten.

Brazilië is bereid om hulp te bieden. Tot de mogelijkheden behoort het leren van nieuwere, milieuvriendelijkere goudwinningtechnieken aan de Braziliaanse migranten. Beide landen willen meer inzicht in de migratiestroom krijgen en de relaties tussen de Surinamers en de Brazilianen verbeteren. Om dit te bereiken is betere samenwerking nodig tussen beide landen.

Bron : Waterkant
Bookmark and Share


Terug