Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

IMF: 'Aruba moet tekort aanpakken'

Datum : 10/08/2013
Land : Aruba

IMF: 'Aruba moet tekort aanpakken'

Aruba kampt met een groot overheidstekort dat op korte termijn moet worden ingeperkt. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een vrijdag gepubliceerd rapport over de Arubaanse economie.

Aruba heeft het tekort de afgelopen jaren laten oplopen in een poging de economie te beschermen tegen de gevolgen van het ingezakte toerisme tijdens de recessie van 2009. Ook werd de Arubaanse economie getroffen door de sluiting van de olieraffinaderij in de jaren daarna. Daardoor is het gat op de begroting vorig jaar opgelopen tot 8,5 procent van het bruto binnenlands product. De Arubaanse regering wil het tekort dit jaar terugdringen tot 6 procent. 

Het IMF vindt dat een goed idee, maar waarschuwt tegelijkertijd dat de verleiding om de uitgaven met het oog op de komende verkiezingen te verhogen, dan moet worden weerstaan. Het IMF verwacht dat de Arubaanse economie dit jaar met 2,3 procent groeit, na een krimp met ruim 1 procent vorig jaar. Voor 2014 wordt een vooruitgang met 3 procent voorspeld.

Bron : ANP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug