Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

IMF sluit kantoor in Buenos Aires

Datum : 15/03/2012
Land : Argentinië

IMF sluit kantoor in Buenos Aires

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft bekend gemaakt dat het haar kantoor in Buenos Aires zal sluiten. Hiermee laat het IMF zien het niet eens te zijn met de beslissing van de Argentijnse Staatssecretaris van Binnenlandse Handel, Guillermo Moreno, om de organisatie in een rechtszaak te vragen hoe het de Argentijnse inflatiecijfers berekent.

Moreno diende vorig jaar bij een rechtbank een motie tegen het IMF in, waarin rechter Alejandro Catania de organisatie heeft gevraagd naar de gebruikte methodologie voor het berekenen van de inflatiestijging. Het IMF heeft dit geweigerd en beriep zich op haar diplomatieke immuniteit. Stafleden vrezen dat plaatselijke functionarissen kunnen worden opgeroepen voor verhoor in de rechtbank of zelfs in hechtenis worden genomen. Hierop gaf het IMF het bevel om het kantoor in Buenos Aires te sluiten.

Volgens het IMF is de sluiting een gevolg van budgettaire kwesties. Onlangs zijn ook de plaatselijke vertegenwoordigende kantoren in Libanon en Mongolië als onderdeel van kostenbesparende maatregelen gesloten. De diplomatieke betrekkingen met de regering van Fernández de Kirchner zullen via de vertegenwoordiger van het IMF in Peru verlopen.
 

Bron : MercoPress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug