Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Immuniteit vicepresident Guatemala ter discussie

Datum : 08/05/2015
Land : Guatemala

Immuniteit vicepresident Guatemala ter discussie

Het Hooggerechtshof in Guatemala heeft unaniem besloten in te gaan op het verzoek van aftreden tegen vice-president Roxana Baldetti, gezien het feit dat er aanwijzingen zijn van haar betrokkenheid bij de zaak ‘La Línea’. 

Baldetti was doelwit van critici die menen dat ze op de hoogte was van de activiteite van haar ex-secretaris Juan Carlos Monzón, het brein achter een smokkelbende die op 16 april is ontdekt. 

Het Congres moet nu een commissie benoemen die moet beslissen of Baldetti de immuniteit kan worden afgenomen zodat ze strafrechtelijk vervolgd kan worden. Dit meldde Felipe Baquiax, voorzitter van het Hooggerechtshof, op een persconferentie. Daar zei hij ook dat een zelfde verzoek tegen president Otto Pérez was verworpen. 

Op basis van bewijs dat is aangedragen door het Openbaar Ministerie en door de Internationale Commissie tegen de straffeloosheid in Guatemala (CICIG) werd besloten om het verzoek tot aftreden van Baldetti in te willigen, meldde Baquiax.
 

Bron : Nodal, Siglo XXI
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug