Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

In 2013 mogelijk Nederlandse trams in Suriname

Datum : 26/05/2011
Land : Suriname

In 2013 mogelijk Nederlandse trams in Suriname

Volgens GFC Nieuws zijn er vergaande plannen om tweedehands trams uit Nederland naar Suriname te brengen. De trams afkomstig uit Rotterdam zouden binnen twee jaar al moeten rijden in Suriname. Volgens consul-generaal Roy Lieuw A Sie moet er bekeken worden hoe dit plan voor de uitbreiding van het openbaar vervoer moet worden uitgevoerd.

Eerst zal er een studie gemaakt moeten worden om grondiger te kijken welke regio’s het meest geschikt zijn voor de aanleg van trambanen en over zaken met betrekking tot de elektriciteitsaansluitingen en de financiering.

De vicepresident Robert Ameerali sprak vorige week al tijdens een persconferentie de wens uit dat de overheid bussen wil aanschaffen. Met deze bussen moet het dan mogelijk worden om tot middernacht met het openbaar vervoer te kunnen reizen.

Trams zijn niet nieuw in Suriname. In de jaren vijftig bestond er ook al een tramverbinding. De verbinding liep vanaf de Heiligenweg via de huidige Indira Gandhiweg naar Kabel.

Bron : Culturu
Bookmark and Share


Terug