Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Iñarritu genomineerd voor 7 Golden Globes

Datum : 12/12/2014
Land : Mexico

Iñarritu genomineerd voor 7 Golden Globes

De nieuwste film van de bekende Mexicaanse regisseur Alejandro Gonzalez Iñarritu, Birdman, heeft zeven nominaties in de wacht gesleept voor de Golden Globes. Iñarritu kreeg al eerder zoveel nominaties voor zijn film Babel (2006). De 51-jarige Iñarritu werd onder andere genomineerd voor beste scenario en beste regisseur. Deze laatste prijs ging vorig jaar naar zijn landgenoot Alfonso Cuaron, voor de film Gravity.

Birdman is de favoriet in de categorie beste komedie, met steracteurs als Michael Keaton, Emma Stone en Edward Norton.

Eerdere films van Iñarritu hadden ook succes op de Golden Globes. Amores Perros (2000) en Biutiful (2011) werden genomineerd voor beste niet-Engelstalige film. Babel, met sterren als Brad Pitt, Cate Blanchett en Gael Garcia Bernal, was tot nu toe de meest succesvolle Mexicaanse film ooit bij de Golden Globes. Dit was ook de eerste keer dat een Latijns-Amerikaanse filmmaker werd genomineerd voor beste regisseur (hoewel Iñarritu het dat jaar moest afleggen tegen Martin Scorsese).

Dit jaar strijdt Iñarritu voor de prijs voor beste regisseur met Richard Linklater (Boyhood), Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel), Ava Duvernay (Selma), en David Fincher (Gone Girl). Voor beste scenario neemt Birdman het op tegen Boyhood, The Grand Budapest Hotel, Gone Girl en The Imitation Game.

Iñarritu woont in Los Angeles, waar hij samen met twee andere Mexicaanse filmmakers het productiebedrijf Cha Cha Cha heeft opgericht. Hij werkt momenteel aan zijn nieuwe film, The Revenant, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol.

De Golden Globes worden op 11 januari 2015 uitgereikt in het Beverly Hilton Hotel in Los Angeles.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug