Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Inauguratie metro in Lima

Datum : 13/07/2011
Land : Peru

Inauguratie metro in Lima

Twee weken voordat hij het presidentschap zal overdragen aan Ollanta Humala, heeft de Peruaanse president Alan García de eerste metro in Lima geopend. De metrolijn heeft een lengte van zo’n 22 kilometer en loopt van het zuidelijkste punt van Lima naar het historisch centrum. Men verwacht dat de metro zo’n 125.000 personen per dag zal vervoeren.

De regering heeft 510 miljoen dollar geïnvesteerd in de metrotrein en drie diensten per etmaal voor bouwers gefinancierd, zodat men de metrolijn op tijd af kon krijgen.

De metro is overigens nog niet operatief, maar García wilde de mogelijkheid om het zogenoemde grootste infrastructuur-project in de Peruaanse geschiedenis te openen niet aan zich voorbij laten gaan. Daarnaast is de metrolijn het ook het meest tijdrovende en polemische project dat Peru ooit heeft gekend.

Alan García is in zijn eerste regeerperiode in 1986 begonnen aan de bouw, maar wegens gebrek aan geld en corruptie is de metrolijn destijds niet voltooid. De komende maanden zullen er proefritten worden gemaakt en naar verwachting zal de metrolijn in oktober opengaan voor het grote publiek.

Bron : El País
Bookmark and Share


Terug