Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ingetogen vierde verjaardag van land Curaçao

Datum : 12/10/2014
Land : Curaçao

Ingetogen vierde verjaardag van land Curaçao

De vierde verjaardag van het autonome land Curaçao moet voor alle burgers aanleiding zijn om de krachten te bundelen om tot eenheid te komen, om het eiland vooruit te helpen. Dit was de boodschap van premier Ivar Asjes bij de informatiemarkt ‘10’, die gisteren op de officiële vrije dag waarop 10-10-‘10 herdacht werd in en nabij de regeringszetel Fort Amsterdam werd gehouden. 

De informatiemarkt bestond uit meer dan 100 infokraampjes met informatie van onder meer overheidsinstanties. Bij de opening van de infomarkt stond de premier stil bij het feit dat Curaçao al vier jaar over een autonome status binnen het Koninkrijk beschikt. De datum 10 oktober 2010 moet volgens de premier worden gezien als het begin van een nieuwe etappe in het emancipatieproces van Curaçao. Asjes omschreef Curaçao als een jonge natie die nog vele organisatorische zaken moet afhandelen. 

Asjes deed gisteren een dringende oproep aan alle burgers om zich te bezinnen op de situatie die het eiland op dit moment doormaakt. “Laten we onze verschillen terzijde leggen en ons realiseren met een oprecht hart wat Curaçao voor ons allemaal betekent en wat ieder van ons kan doen en bereid is te doen om aan de ontwikkeling bij te dragen. Laten wij meer waarde geven aan onze nationale identiteit en ons gevoel van vaderlandsliefde versterken. Laten wij trots zijn op onze natie Curaçao en trots zijn dat wij er deel van uitmaken. Laat ieder van ons zich medeverantwoordelijk voelen voor de concrete bijdrage die wij kunnen leveren aan het land Curaçao, waar wij allen van houden”, aldus de premier.
 

 

Bron : Amigoe
Bookmark and Share


Terug