Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Inheemse groepen bezetten Belo Monte dam

Datum : 28/10/2011
Land : Brazilië

Inheemse groepen bezetten Belo Monte dam

Honderden inheemse Brazilianen hebben het bouwterrein van de Belo Monte dam in het Braziliaanse Amazonegebied bezet. Ze eisen dat het werk aan de dam wordt stopgezet, omdat duizenden inheemse bewoners hun leefgebied kwijtraken en de dam schadelijk is voor het milieu. De groep heeft aangegeven voor onbepaalde tijd op het terrein te blijven.

De Indiaanse Missionarissen Raad, een organisatie gesteund door de katholieke kerk, zegt dat meer dan 600 indianen, vissers en andere lokale bewoners bij de protesten betrokken zijn. Ze hebben zowel het bouwterrein als de weg erheen bezet. Een vertegenwoordiger van de raad geeft aan dat de protesten tot nog toe vreedzaam verlopen.

De legale strijd voor de bouw van de dam loopt al maanden. De bouw werd al verschillende keren uitgesteld, onder andere door protesten van inheemse groepen en milieuactivisten.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug