Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Inhuldiging grootste zonnedak in Colombia

Datum : 07/01/2019
Land : Colombia

Inhuldiging grootste zonnedak in Colombia

De zon van Cartagena blijft energie genereren in deze karakteristieke stad van het land. Deze keer zullen 3.150 panelen de openbare ruimtes van Mallplaza El Castillo verlichten, waardoor dit het commerciële centrum met het grootste zonnedak in het land wordt.

Het fotovoltaïsche systeem bevindt zich op 5.155 m2 van het terras van het winkelcentrum. De capaciteit van het systeem is 850,5 kWp, wat ongeveer 408 huishoudens per maand zou kunnen voorzien van energie. Het zal 1.305.900 kWh / jaar schone energie produceren, die 13% van het energieverbruik van het centrum zal dekken. Met de productie van energie uit dit systeem wordt 479,3 ton CO2 uitgestoten per jaar, equivalent aan CO2 dat wordt opgevangen door 79.480 volwassen bomen in dezelfde periode.

"We willen een speler zijn die bijdraagt aan de vermindering van de koolstofvoetafdruk met initiatieven en duurzame projecten, dit is een fundamenteel onderdeel van onze missie. Daarom hebben we besloten om het gebruik van hernieuwbare energie krachtig te verbinden met de installatie van zonnepanelen in onze vestiging in Cartagena. Dit is een verder bewijs van de toewijding van Mallplaza om duurzame impactvolle projecten te genereren op de plaatsen waar het bedrijf opereert”, zei Pablo Pulido, algemeen directeur van Mallplaza in Colombia.

Bron : Noticias Ambientales
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug