Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Injectiespuiten met aids om inbrekers te weren

Datum : 22/08/2011
Land : Brazilië

In Brazilië heeft een arts de ommuring van haar huis volgehangen met injectiespuiten gevuld met een mengsel van water en met hiv besmet bloed. De arts heeft naar eigen zeggen voor deze omstreden wijze van beveiliging gekozen omdat ze er genoeg van heeft dat inbrekers haar huis binnendringen.
 
Beelden van het huis met de anti-inbraakspuiten waren te zien op de tv-zender Globo, waar de vrouw vertelde zich ‘onveilig’ te voelen nadat diverse malen bij haar was ingebroken. De vrouw verklaarde dat ze de spuiten en naalden en het besmette bloed, had meegenomen uit het hospitaal waar ze werkt.

Verontwaardigde buurtbewoners deden na ontdekking aangifte, maar de politie liet weten geen zaak te hebben. Immers, de spuiten bevinden zich op privéterrein en het ophangen van spuiten is geen overtreding. De buurtraad heeft de vrouw alsnog verplicht om alle spuiten binnen vijf dagen te verwijderen op straffe van een boete. De directie van het hospitaal waar de vrouw werkt, noemt de actie ‘afkeurenswaardig.’

Bron : El Mundo, O Globo
Bookmark and Share


Terug