Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Insel Air is failliet verklaard

Datum : 03/03/2019
Land : Curaçao

Insel Air is failliet verklaard

De Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air is afgelopen week failliet verklaard. Hiermee komt er na dertien jaar een eind aan het bestaan. Bewindvoerder Rogier van den Heuvel liet eerder al weten dat er een faillissement zou worden uitgesproken, dus het nieuws komt niet als een verrassing. Hij is nu samen met een collega benoemd tot curator.

Insel Air was ooit marktleider op de voormalige Antillen. Met een vloot bestaande uit Fokker 50’s, Fokker 70’s en McDonnell Douglas MD-80’s vloog de maatschappij niet alleen tussen de ABC-eilanden, maar ook naar verschillende andere bestemmingen in Noord- en Zuid-Amerika.

Dat imperium brokkelde de afgelopen jaren steeds verder af door van een combinatie van slecht bestuur, wanbetaling van Venezuela en twijfels over de vliegveiligheid. Begin februari ging het laatste luchtwaardige toestel kapot en kort daarna werd de vliegvergunning ingetrokken.

De routes van Insel Air waren al grotendeels door andere maatschappijen overgenomen, dus de bereikbaarheid van de eilanden komt door het faillissement niet in gevaar.

Bron : Antilliaans Dagblad, Luchtvaartnieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug