Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Instorting vuilnisbelt doodt drie mensen in Guatemala

Datum : 28/04/2016
Land : Guatemala

 Instorting vuilnisbelt doodt drie mensen in Guatemala

Mensen die vuilnis doorzochten raakten bedolven toen een helling van afval instortte, mogelijk door de zware regenval, aldus autoriteiten in Guatemala-Stad.

Drie mensen kwamen om nadat een grote helling met afval op een vuilnisbelt in Guatemala-Stad instortte. De zware regens van de laatste tijd kunnen de verschuiving hebben veroorzaakt. Ongeveer tien personen hebben een medische behandeling ondergaan na de ineenstorting afgelopen woensdag. Ook een vuilniswagen is gedeeltelijk bedolven. 

Woordvoerder van de vrijwillige brandweer, William Gonzalez, zei dat de doden twee mannen en een vrouw waren. Ze zijn vermoedelijk vuilnisrapers die bekend staan als guajeros, mensen die in het vuilnis op zoek zijn naar recyclebaar materiaal.

Autoriteiten zeggen dat er rond de duizend mensen in het gebied van de vuilnisbelt werken en dat hen is gevraagd te evacueren. Maar sommigen weigerden dat. 

Bron : The Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug