Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Internationale conferentie voor dialoog Venezuela

Datum : 05/02/2019
Land : Uruguay

Internationale conferentie voor dialoog Venezuela

De Uruguayaanse regering organiseert samen met Mexico een internationale top in Montevideo op donderdag 7 februari, waarin ze een uitweg uit de Venezolaanse crisis zullen zoeken, meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken van Uruguay.

 "Het doel van de conferentie is om de basis te leggen voor een nieuw mechanisme voor dialoog dat, met inbegrip van alle Venezolaanse krachten, helpt om de stabiliteit en de vrede in dat land te herstellen. Deze inspanning beantwoordt aan de oproep van de secretaris-generaal van de VN, António Guterres, om in te zetten op een dialoog, anders dan diegenen die ontkennen dat dit mogelijk is ", aldus de verklaring van het ministerie.

Maandag kreeg president Tabaré Vázquez (foto) een telefoontje van de vicevoorzitter van de Europese Commissie, de Italiaanse Federica Mogherini, met wie hij sprak over de situatie in Venezuela en de mogelijkheid dat de top in Uruguay plaatsvindt, volgens VTV Nieuws.

In de tekst verklaart Uruguay dat het - net als Mexico - een "neutrale" positie ten opzichte van Venezuela handhaaft en dat "beide regeringen een non-interventiepositie hebben ingenomen, terwijl ze tegelijkertijd hun bezorgdheid hebben uitgesproken over de mensenrechtenschendingen in Venezuela. Daarom pleiten ze voor een" inclusieve en geloofwaardige dialoog die eens en voor altijd de delicate situatie zal oplossen die onze Venezolaanse broeders doormaken".

Naar verwachting zullen meer dan tien landen en internationale organisaties aan de bijeenkomst deelnemen.

 

Bron : El Observador
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug