Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Internationale steun bij chikungunya-virus

Datum : 06/01/2014
Land : Sint Maarten

Internationale steun bij chikungunya-virus

Medewerkers van het Caribisch Bureau voor Volksgezondheid (Carpha) en de Panamerikaanse Gezondheidsorganisatie Paho zijn komende week op Sint Maarten in verband met de uitbraak van het chikungunya-virus. De organisaties beginnen dinsdag aan een vijfdaags bezoek om te bekijken hoe de regering reageert op de uitbraak van het chikungunya-virus. De symptomen van dit virus komen overeen met de symptomen van het dengue-virus. 

De medewerkers gaan ook bekijken welke hulp zij kunnen bieden om de huidige campagne tegen het broeden van de muggen te ondersteunen. Het ministerie van Volksgezondheid in St. Maarten heeft om de steun gevraagd bij Paho. Tot op dit moment heeft de Nederlandse kant van het eiland een geregistreerd geval van de gevaarlijke besmetting.

Minister van Volksgezondheid Cornelius de Weever werkt nauw samen met collega’s aan de Franse kant. Franstalige en Engelstalige spandoeken met de tekst Allemaal samen tegen de muggen zijn her en der over het eiland aangebracht. De Weever is ingenomen met de assistentie van Paho en Carpha: “We hebben een relatie opgebouwd met deze instellingen door onze aanwezigheid bij lokale, regionale en internationale bijeenkomsten en workshops. Wij hoeven hier niet opnieuw het wiel uit te vinden nu we een beroep voor hulp kunnen doen op deze internationale organisaties die een schat aan ervaring hebben op het gebied van de volksgezondheid.”

Bron : Caribisch Netwerk
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug