Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Investeringen in Latijns Amerika in 2010 met 40 procent gestegen

Datum : 05/05/2011

Investeringen in Latijns Amerika in 2010 met 40 procent gestegen

Afgelopen jaar was de instroom van buitenlandse directe investeringen 40 procent hoger dan in 2009, wat neerkomt op 112.634 miljard dollar. De uitgaande buitenlandse directe investeringen verviervoudigde bijna in dezelfde periode tot een historisch hoogtepunt van 43.108 miljard dollar.
Het aandeel van Latijns Amerika en de Cariben als ontvangstmarkt van investeringen steeg van 5 procent naar 10 procent tussen 2007 en 2010.

Naar verwachting zullen de investeringsstromen naar Latijns Amerika en de Cariben voor 2011 deze trend volgen en groeien met cijfers tussen de 15 en 25 procent. Volgens het rapport Foreign Direct Investments in Latin America and the Caribbean 2010, gelanceerd door de Economische Commissie voor Latijns Amerika en de Cariben van de Verenigde Naties (ECLAC), was Brazilië de grootste ontvanger in de regio en kende de instroom van buitenlandse investeringen een recordgroei van 87 procent. De tweede voornaamste begunstigde was Mexico, gevolgd door Chili, Peru, Colombia en Argentinië.

In Centraal-Amerika groeiden buitenlandse investeringsstromen in alle landen, behalve El Salvador. In het Caribische Gebied daalde de instroom met 18 procent. Mexico was het land dat het meest in het buitenland heeft geïnvesteerd in 2010, gevolgd door Brazilië, Chili en Colombia.

De Verenigde Staten blijft de belangrijkste investeerder in de regio, gevolgd door Nederland, China, Canada en Spanje. In 2010 waren de belangrijkste begunstigde sectoren in Zuid-Amerika natuurlijke hulpbronnen en diensten. In Mexico, Centraal-Amerika en de Cariben blijven industrie en diensten de voornaamste doelen voor investeringen.

 


 

Bron : MercoPress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug