Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Iraanse tanker Fortune komt aan in Venezolaanse wateren met een lading brandstof

Datum : 25/05/2020
Land : Venezuela

Iraanse tanker Fortune komt aan in Venezolaanse wateren met een lading brandstof

Afgelopen zaterdagavond arriveerde de tanker Fortune, de eerste van vijf vrachtschepen uit Iran, in de territoriale wateren van Venezuela, als onderdeel van de samenwerkingsovereenkomsten tussen de twee naties. De schepen komen naar het land met grote ladingen benzine, onderdelen voor hun raffinage en deskundig personeel om de brandstofsituatie in het land te bekijken en het herstel van de olie-industrie te helpen.

Fortune arriveerde rond 19:40 (Caracas-tijd) in Venezolaanse wateren nadat het ten noorden van Trinidad en Tobago was gepasseerd, volgens gegevens van het Refinitiv Eikon-schip, meldt Reuters. Het schip vaarde op zondag naar de haven van de raffinaderij El Palito, gelegen in de gemeente Puerto Cabello in de staat Carabobo, zei Telesur-correspondent Madelein García. In maart laadde het schip zijn brandstof in de Iraanse havenstad Bandar Abás.

Sinds zijn aankomst in de nationale wateren van Venezuela wordt de Fortune bewaakt door de oceanische patrouilleboot Yekuana PO13 van het Bolivariaanse Militaire Leger, met het oog op de dreiging van de regering van de Verenigde Staten om de aankomst van de boot te voorkomen.

García, een correspondent van Telesur die aan boord is van een van de Venezolaanse schepen die het Iraanse schip vergezelden, benadrukte dat het hele traject normaal werd uitgevoerd en volgens de aanwezige functionarissen was er geen enkele soort bedreiging die de operatie in gevaar bracht."

In totaal zijn er vijf Iraanse schepen: Fortune, Petunia, Forest, Faxon en Carnation, die naar verwachting de komende dagen in het land zullen aankomen ondanks de dreigementen van woordvoerders voor de Amerikaanse regering tegen deze actie. De vijf schepen vervoeren volgens internationale media in totaal 1,53 miljoen vaten benzine en alkylaat naar Venezuela.

"Als de VS problemen veroorzaken voor onze olietankers in de Caribische Zee of in een ander deel van de wereld, zullen ze problemen ondervinden", verklaarde Sheik Tamim bin Hamad Al Thani in een telefoongesprek met de Emir van Qatar.

Bron : Nodal
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug