Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Iran wil betere relatie met Latijns Amerika

Datum : 05/08/2013
Land : Cuba

Iran wil betere relatie met Latijns Amerika

De Iraanse president Hassan Rohani heeft in een ontmoeting met de Cubaanse vice-president Ricardo Cabrisas gezegd dat Iran een ''betere relatie wil met Latijns Amerika.'' Hij voegde hieraan toe dat het land vooral met Cuba de banden wil versterken, zo berichtte het Iraanse nieuwsagentschap Isna.

Cabrisas was gisteren in Iran om de inauguratie van president Rohani bij te wonen. In een persoonlijke ontmoeting noemde Rohani de economische betrekkingen tussen Cuba en Iran ''belangrijk'', aldus Isna. 

Rohani is een gematigde, sjiietische geestelijke. In de toespraak tijdens zijn inauguratie zei hij de banden met de internationale gemeenschap te willen versterken, de Iraanse economie te willen verbeteren en het nucleaire probleem op te lossen. Hij benadrukte daarbij een open beleid. ''Transparantie is de sleutel om de deuren van het vertrouwen te openen'', aldus de nieuwe president. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug