Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Isabel Allende waarschuwt voor 'donkere tijden'

Datum : 15/11/2018
Land : Chili

Isabel Allende waarschuwt voor 'donkere tijden'

De Chileense schrijfster Isabel Allende heeft gewaarschuwd dat "de waarden en principes die onze beschaving ondersteunen, onder vuur liggen".

Tijdens de National Book Awards sprak de auteur van Het Huis met de Geesten over de opkomst van nationalisme en racisme in de politiek. Ze kreeg tijdens de ceremonie in New York een prijs voor heel haar oeuvre. De National Book Award bestaat uit een serie prijzen die zijn bedoeld voor verdienstelijke Amerikaanse schrjvers. De prijs staat hoog aangeschreven en werd in 1950 ingesteld.

Allende zei in haar dankwoord: "Dit is een donkere tijd, mijn vrienden," zei Allende tijdens haar dankwoord. "Een tijd van nationalisme en racisme, van wreedheid en fanatisme, een tijd waarin de waarden en principes die onze beschaving ondersteunen onder vuur liggen. Het is een tijd van geweld en armoede voor velen; massa’s mensen zijn gedwongen alles achter te laten wat hen bekend is en gevaarlijke reizen te ondernemen om hun leven te redden."

Allende werd geboren in Chili, maar bracht dertien jaar door als politiek vluchteling in Venezuela, voordat ze naar de Verenigde Staten verhuisde. In 1982 publiceerde ze haar debuutroman Het Huis van de Geesten, die haar literaire erkenning bracht.

Ze droeg haar prijs op aan “de miljoenen mensen zoals ik, die naar dit land zijn gekomen op zoek naar een nieuw leven”.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug