Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Jack Warner verbiedt moordstatistieken Trinidad & Tobago

Datum : 13/10/2012

Jack Warner verbiedt moordstatistieken Trinidad & Tobago

De politie in Trinidad en Tobago heeft de opdracht gekregen om te stoppen met het vrijgeven van moordstatistieken. Minister van Nationale Veiligheid, Jack Warner, zei dat meldingen van geweld mensen aanmoedigt om meer misdaden te plegen.

Hij beschuldigde de oppositiepartij People's National Movement (PNM) ervan officiële politie-informatie te gebruiken om chaos in het Caribische land aan te moedigen. Waarnemend politiecommissaris Stephen Williams zei dat hij het bevel zal negeren. Hij zei dat de politie zich zou blijven inzetten om aan hun wettelijke verplichting te voldoen en daar onder valt ook het verspreiden van informatie over moorden en andere misdrijven op de eilanden. 

Warner’s opmerkingen hebben geleid tot boze reacties in Trinidad en Tobago, in het bijzonder onder de leden van de PNM. Warner is een bekende, maar ook controversiële figuur in het Caribisch gebied. Hij werd in juni aangesteld als minister van Nationale Veiligheid in zijn geboorteland Trinidad en Tobago, een jaar nadat hij was afgetreden als vicepresident van de wereldvoetbalorganisatie Fifa. Hij was beschuldigd van het betalen van steekpenningen aan Caribische voetbalbonden. Warner ontkent alle aantijgingen.

Zijn opmerkingen over criminaliteit in Trinidad en Tobago volgen na de moord op een jonge man in een gewelddadige wijk van het land. Zijn opdracht was bedoeld als tijdelijke maatregel om de criminaliteit aan te pakken, zei Warner. "De bedoeling van deze maatregel is te proberen ervoor te zorgen dat misdaadstatistieken niet sensationeel worden gemaakt, waardoor die een domino-effect veroorzaken in bepaalde kritieke gebieden," zei hij in een verklaring. "Het gaat niet om het onthouden van de statistieken. Het gaat om het beheer van de gevoelige informatie die het vermogen heeft om extra misdaad aan te wakkeren, vooral bij de behandeling van de zaken van bendes.”

Drugsgeweld is een groot probleem in Trinidad en Tobago, dat is uitgegroeid tot een verschepingspunt voor cocaïne uit Zuid Amerika.

Bron : BBC World, StarNieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug