Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Jamaica start educatieve campagne rond Zika virus

Datum : 28/05/2015

Jamaica start educatieve campagne rond Zika virus

Jamaica is een educatieve campagne gestart om mensen in te lichten over de gevaren van het Zika virus. Dit virus wordt, net als dengue, verspreid door muggen. Het gaat om de Aedes aegypti mug, aldus een woordvoerder van het ministerie voor Volksgezondheid in een telefonisch interview aan Efe. 

De woordvoerder bevestigde dat ze de campagne willen starten omdat in Brazilië een toename aan besmetting van het Zika virus te zien is. Zestien Brazilianen kregen de diagnose nadat ze bij een arts kwamen met klachten zoals hoge koorts, spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn en uitslag.

"In Jamaica zitten dezelfde Aedes aegypti muggen en als we onze leefomgeving niet schoon houden is het land kwetsbaar," aldus minister van Volksgezondheid Fenton Ferguson in een verklaring.

Het Zika virus werd voor het eerst ontdekt in 1947 bij apen in het Zika bos in Uganda. De monsters die toen werden verzameld zijn gebruikt in het onderzoek naar een vaccin tegen gele koorts. Het virus komt vooral in Afrika voor, maar de afgelopen jaren zijn ook gevallen in Azië en Oceanië geconstateerd. In 2007 waren er epidemieën in Micronesië en Maleisië. Nu lijkt het virus dus ook in Latijns Amerika voor te komen.    

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug