Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Jamaica zet elektronische billboards in voor vermiste kinderen

Datum : 22/07/2013
Land : Jamaica

Jamaica zet elektronische billboards in voor vermiste kinderen

De Jamaicaanse regering gaat elektronische billboards opzetten met foto’s en informatie over vermiste kinderen. Zo hoopt de regering dat het publiek de kinderen kan helpen identificeren zodra ze worden vermist. Op deze manier kan het publiek de politie helpen de kinderen te redden.

In Jamaica staan meer dan 1100 kinderen als vermist geregistreerd. De billboards zijn deel van een waarschuwingssysteem dat in 2009 werd gelanceerd na de dood van de scholier Ananda Dean. Dagelijks verdwijnen vier kinderen in Jamaica. Tachtig procent van hen keert binnen een paar dagen of weken terug naar huis, maar de rest is nooit levend gevonden. "Deze billboards moeten het publiek helpen deze kinderen snel te zien en te identificeren en het Bureau van de Kinderregistratie (OCR) of het dichtstbijzijnde politiebureau te bellen," aldus OCR-griffier Greig Smith.

Als onderdeel van het Ananda alarmsysteem, worden de foto's en cruciale informatie over vermiste kinderen al gedrukt en verspreid over het land. Sommige mobiele telefoonproviders versturen de data ook naar hun klanten. In de komende maanden zullen de elektronische billboards in de hoofdstad, Kingston, evenals Montego Bay, Savanna-la-Mar, Ocho Rios en Spanish Town worden geïnstalleerd. Volgens de meest recente cijfers van de regering van 26 juni, zijn er 1154 opgegeven als vermist en ongeveer 190 zijn ongeregistreerd.

Bron : BBC World, StarNieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug