Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Jamaicaanse eerste minister zal aftreden

Datum : 27/09/2011
Land : Jamaica

Jamaicaanse eerste minister zal aftreden

De regeringspartij in Jamaica heeft aangekondigd dat haar eerste minister Bruce Golding af zal treden. In een verklaring van de arbeiderspartij van Jamaica staat dat de uitdagingen van de afgelopen vier jaar macht zijn tol hebben geëist van Bruce Golding en dat hij daarom de weg vrijmaakt voor een nieuwe leider uit zijn partij.

Golding kwam aan de macht in 2007. Hij werd bekritiseerd voor het in eerste instantie tegenhouden van de uitlevering van de Jamaicaanse drugsbaron Christopher "Dudus" Coke. 

Golding hield de uitlevering van Christopher Coke negen maanden tegen alvorens hij in mei 2009 de uitlevering toch toeliet. Christopher Coke wordt in de VS verdacht van het leiden van een internationaal drugs en wapen netwerk. Coke heeft bekend en hem hangt 23 jaar gevangenisstraf boven het hoofd. 

Men verwacht dat Golding aftreedt op het moment dat er een nieuwe partijleider is gekozen. De nieuwe partijleider van de regeringspartij van Jamaica wordt automatisch de nieuwe premier. 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug