Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Jamaicaanse reggaemuziek is werelderfgoed

Datum : 01/12/2018
Land : Jamaica

Jamaicaanse reggaemuziek is werelderfgoed

Jamaicaanse reggaemuziek krijgt een plaats op de lijst met immaterieel erfgoed van UNESCO. Dat is besloten tijdens een bijeenkomst van de cultuurorganisatie van de Verenigde Naties op het eiland Mauritius, waar ook andere tradities een begeerde plek op de erfgoedlijst bemachtigden.

Delegatieleden begonnen spontaan te dansen op het nummer One Love van Bob Marley, nadat bekend werd dat reggaemuziek aan de werelderfgoedlijst werd toegevoegd. De organisatie schrijft in een toelichting dat de oervorm van reggae nog een "stem van gemarginaliseerden was", maar dat de muzieksoort inmiddels breed omarmd wordt.

Ook tradities uit andere landen zijn uitgeroepen tot immaterieel erfgoed van de mensheid. Het gaat om onder meer de Ierse balsport hurling en de traditionele Koreaanse worstelsport die Ssirum of Ssireum wordt genoemd. Noord- en Zuid-Korea hadden daar samen om gevraagd.

De verantwoordelijke commissie vergadert nog tot vandaag in Port Louis, de hoofdstad van Mauritius.

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug