Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Japanse prinses bezoekt Brazilië

Datum : 20/07/2018
Land : Brazilië

Japanse prinses bezoekt Brazilië

De Japanse prinses Mako, kleindochter van keizer Akihito, is haar officiële bezoek aan Brazilië begonnen in Rio de Janeiro. Het bezoek zal twee weken duren en herdenkt de aankomst van de eerste Japanse migranten in Brazilië 110 jaar geleden. In Brazilië wonen zo'n 1.9 miljoen mensen van Japanse afkomst, de grootste Japanse gemeenschap buiten Japan. In haar eerste bezoek aan Brazilië zal prinses Mako vijf steden bezoeken, waar ze Brazilianen van Japanse afkomst zal ontmoeten. 

In Rio de Janeiro bezocht de prinses eerst de botanische tuin, waar ze een Pau Brasil-boom plantte, de nationale boom die het grootste Latijns-Amerikaanse land haar naam gaf. Vervolgens ging ze naar de Cristo Redentor, een van de bekendste toeristische attrakties van de stad. Ook ontmoette ze leden van Rio's Japanse Nikkei-gemeenschap. Hier werd door kinderen een traditionele Japanse dans voor haar uitgevoerd. 

In een toespraak in het Japans gaf prinses Mako aan dat ze "blij was dit bezoek in zo'n memorabel jaar te mogen maken". 110 jaar geleden kwam de eerste boot met Japanse migranten aan in de Braziliaanse havenstad Santos, vlakbij São Paulo. Nog altijd bevindt de grootste Japanse gemeenschap in Brazilië zich in São Paulo, tevens de grootste stad van het land.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug