Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Jimmy Carter in Cuba

Datum : 29/03/2011
Land : Cuba

Jimmy Carter in Cuba

De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter is maandag in Cuba aangekomen voor een driedaags bezoek. Het bezoek komt op een moment dat er gespannen relaties zijn tussen de twee landen. Carter is uitgenodigd door de Cubaanse regering onder het mom van een privébezoek, maar verwacht wordt dat hij probeert de vrijlating van de Amerikaan Alan Gross te bespoedigen.

De zaak ligt gevoelig bij Washington en Havana. Gross werd eerder deze maand veroordeeld tot vijftien jaar cel in Cuba, nadat hij satelliettelefoons en computers aan Joodse groepen in Cuba verstrekte. Volgens de Cubaanse autoriteiten was Gross van plan om internettoegang aan dissidenten te verstrekken om het eiland te destabiliseren.

Dinsdag heeft Carter een ontmoeting met de Cubaanse president Raúl Castro. Carter is de enige Amerikaanse president die Cuba heeft bezocht sinds Fidel Castro aan de macht kwam in 1959. In 2002 bracht Carter ook al een bezoek aan het eiland. Toen spoorde hij de VS aan om het handelsembargo tegen Cuba op te heffen. Ook riep hij de Cubaanse autoriteiten op om democratie in te voeren en de mensenrechten te verbeteren.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug