Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Jongste parlementariër van Suriname wordt dertig

Datum : 02/05/2011
Land : Suriname

Jongste parlementariër van Suriname wordt dertig

Parlementariër Harish Monorath is vandaag dertig jaar geworden. Hij is geboren op 2 mei 1981 en is hiermee de jongste politieke leider van Suriname.

Zijn keuze voor de politiek is niet vreemd. Al als kleine jongen op school kreeg hij vaak straf, omdat hij teveel praatte en ook nu is hij niet bang om voor zijn mening uit te komen. Hij stelde vaak lastige vragen waar de leraren het antwoord niet op wisten. Hij behaalde goede resultaten op school. Al op de middelbare school deed hij mee met de verkiezingen voor het studentenbestuur.

Daarna heeft hij aan de Universiteit van Suriname rechten gestudeerd. Daar nam hij ook plaats in de studentencommissie. Omdat hij vond dat er meer gedaan moeste worden voor studenten, richtte hij in 2004 de studentenvereniging Adekstuds op. Monorath is een jaar voorzitter geweest van Adekstuds dat nu meer dan 700 leden heeft. Ook was hij een van de eerste jeugdambassadeur van Caricom voor Suriname.

Na zijn studie is hij als advocaat gaan werken. Toen in 2003 Nieuw Suriname werd opgericht was hij betrokken bij de partij maar pas in 2009 werd hij gekozen tot een van de ondervoorzitters van de partij. Daarna werd hij parlementariër van Paramaribo namens NS in Megacombinatie (MC)-verband.

Voor Monorath is ook sociale betrokkenheid naast politieke betrokkenheid van belang. Hij zet zich dan ook geregeld actief in voor Hindoestaanse jongeren. Hij vindt het vooral van belang dat alle jongeren de kans krijgen op verdere scholing en zich op deze manier verder te ontwikkelen. Zijn verjaardag wordt vandaag rustig gevierd. Het geld dat hij krijgt doneert hij aan de bouw van een bejaardentehuis te Blauwgrond.

bron: de West

 


 

 

Bron : De West
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug