Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Journalisten 'on air' vermoord in Dominicaanse Republiek

Datum : 18/02/2017

Journalisten 'on air' vermoord in Dominicaanse Republiek

In de Dominicaanse Republiek zijn dinsdag twee radiojournalisten vermoord tijdens een uitzending. Het gaat om de presentator (Luis Manuel Medina) van een nieuwsprogramma op de Dominicaanse radio en om een producer (Leo Martínez). Ze werden in de studio in San Pedro de Macoris van dichtbij doodgeschoten.

De presentator van het programma Milenio Caliente was bezig met een livestream op Facebook toen de schutter binnenkwam. Op beelden van de uitzending zijn waarschuwingen en schoten te horen. Kort voordat de presentator wordt gedood, wordt de verbinding verbroken. De politie heeft drie verdachten aangehouden. Er ligt nog geen aanklacht. Ook over een motief is nog niets bekend.

De zaak roept herinneringen op aan de moord op een Braziliaanse journalist, ruim anderhalf jaar geleden. Ook hij werd tijdens een live-programma in zijn studio doodgeschoten. Drie weken later werden in de VS een tv-verslaggever en een cameraman 'on air' vermoord.

In de Dominicaanse Republiek zijn vaker aanslagen geweest op journalisten. Sinds 1992 zijn zeker drie verslaggevers gedood. De laatste moord was in 2011, toen een journalist werd ontvoerd en vermoord na publicaties over een invloedrijke drugshandelaar.

Bron : NOS
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug