Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Kabinet Curaçao gevallen

Datum : 02/08/2012
Land : Curaçao

Kabinet Curaçao gevallen

Het kabinet van Curaçao is gevallen. Nadat zondagavond parlementslid Eugene Cleopa bekendmaakte op te stappen, heeft ook fractievoorzitter Dean Rozier van de Movementu Futuro Korsou (MFK) zijn vertrouwen in de coalitie opgezegd. Met het verliezen van steun van de parlementsleden is het kabinet de meerderheid kwijt.

Rozier schrijft in een brief aan zijn partijbestuur dat de gemeenschap geen vertrouwen meer heeft in de regering. De MFK-fractievoorzitter verwijst onder meer naar de slechte financiële situatie in het land, problemen in de gezondheidszorg en problemen in het justitiële apparaat. Ook noemt hij de relatie van Curaçao met Nederland 'moeizaam'. Volgens Rozier moet op Curaçao nu een zakenkabinet worden gevormd.

De regering van Schotte is de eerste sinds de Nederlandse Antillen in oktober 2010 werden ontbonden. Curaçao heeft sindsdien de status van een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Curaçao verkeert in zwaar weer door de financiële crisis, die het Caribische eiland parten speelt. Drie weken geleden werd Curaçao onder curatele gesteld door Nederland en het land moet nu forse bezuinigingen doorvoeren. Naar verwachting zal premier Schotte later deze week het ontslag van zijn kabinet aanbieden aan de gouverneur op het eiland.

Bron : Novum
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug