Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Kabinet Sint Maarten gevallen

Datum : 06/05/2013
Land : Sint Maarten

Kabinet Sint Maarten gevallen

Het tweede kabinet Wescot-Williams op Sint Maarten is afgelopen weekeinde gevallen. De twee parlementsleden van de Democratische Partij van Sarah Wescot-Williams (zie foto) trokken hun steun zondag in, net als een onafhankelijk parlementslid. Daardoor steunt het kabinet nog maar op zeven parlementariërs, een te weinig voor een meerderheid.

De regering steunde op een meerderheid van tien zetels in de vijftien zetels tellende Staten van het land. De regering van Wescot-Williams bestond uit de National Alliance (vijf zetels), de Democratische Partij (twee zetels) en drie onafhankelijke parlementariërs.

Het is nog niet bekend waarom de drie Statenleden hun steun hebben ingetrokken. Aangenomen wordt dat dit komt door de omkooppraktijken waar een van de parlementsleden en mogelijk ook minister van justitie Roland Duncan uit het kabinet van Wescot-Williams bij betrokken zouden zijn. Nederland had al aangedrongen op het vertrek van Duncan.

Bron : Caribisch Netwerk, NOS, Kontabai
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug