Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Katholieke kerk herdenkt 40e verjaardag van de dood van monseigneur Romero via Facebook

Datum : 24/03/2020
Land : El Salvador

Katholieke kerk herdenkt 40e verjaardag van de dood van monseigneur Romero via Facebook

De 40e verjaardag van de moord op de aartsbisschop van San Salvador, Oscar Arnulfo Romero, de eerste Salvadoraanse katholieke heilige, wordt herdacht tijdens een mis die live op Facebook wordt uitgezonden.

Er is aangekondigd dat de mis zal worden gevierd op dinsdag 24 juli en zal worden uitgezonden via het Facebook-account van de aartsbisschop van San Salvador. Dit als een preventieve maatregel vanwege de quarantaine die zaterdag door de president van de republiek is ingesteld.

Van haar kant zal de Romero Stichting een virtuele wake houden voor de 40e verjaardag van het martelaarschap van de heilige. Dit zal ook live gebeuren via Facebook van de organisatie tussen vijf uur 's middags en dinsdagavond negen uur 's avonds.

Monseigneur Romero was een felle criticus van de gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de burgeroorlog in El Salvador, totdat hij uiteindelijk werd vermoord terwijl hij een mis vierde in de kapel van het Divina Providencia-ziekenhuis in San Salvador.

Bron : Nodal
Bookmark and Share


Terug