Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Keiko Fujimori belooft mano dura beleid in Peru

Datum : 24/05/2011
Land : Peru

Keiko Fujimori belooft mano dura beleid in Peru

Keiko Fujimori, presidentskandidate en dochter van ex-president Fujimori, beloofd in haar verkiezingscampagne met mano dura, harde hand, op te zullen treden tegen de criminaliteit in Peru.  Dit wilt ze doen met hulp en advies van Rudolph Guliani, ex-burgemeester van New York, die bekend staat om zijn zero tolerance beleid en het drastisch verminderen van de criminaliteit in zijn stad.

Guliani verscheen aan de zijde van Keiko in Trujillo, de stad met het hoogste aantal moorden. Hij vergezelde haar bij een wandeling door de stad, bezocht verschillende politiebureaus en gaf meerdere interviews.

De strijd tegen de misdaad is een van de belangrijkste speerpunten in de campagne van de rechtse Fujimori. Veiligheid is een thema dat de Peruanen de laatste jaren erg bezig houdt vanwege de toename van het geweld door werkloosheid en armoede. Dit is waarschijnlijk ook een van de redenen waardom Fujimori in de peilingen een voorsprong heeft op haar linkse tegenstander, Ollanta Humala. De beslissende tweede verkiezingsronde vindt plaats op vijf  juni.

Bron : El País
Bookmark and Share


Terug