Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Kenneth Zandvliet aan de slag bij Chelsea

Datum : 09/12/2018
Land : Suriname

 Kenneth Zandvliet aan de slag bij Chelsea

Kenneth Zandvliet begint per 1 januari 2019 bij de Engelse topclub Chelsea als hoofd van de jeugdscouting voor België, Nederland en Luxemburg. De afgelopen jaren was hij als hoofdscout verbonden aan de voetbalopleiding van FC Twente en eerder Go Ahead Eagles. Daarnaast werkte hij jarenlang als sales en recruitment trainer en adviseur. De aanstelling van Zandvliet betekent een primeur binnen de voetbalwereld. Het is voor het eerst dat een Surinamer zo’n functie gaat bekleden bij een topclub uit de Engelse Premier League.

Zandvliet gaat zich richten op het jeugdvoetbaltalent in de Benelux tot 20 jaar. Naar eigen zeggen komt het erop neer dat hij veel wedstrijden gaat bekijken en kilometers gaat maken. "Ik beschouw het als een ‘geweldige eer om bij zo’n grote internationale voetbalclub aan de slag te gaan. Wie mij een tijdje terug had gezegd dat ik ooit bij Chelsea binnen zou komen, had ik voor gek verklaard. Dit is een soort droombaan voor mij."

Zandvliet is door de jaren heen Suriname blijven bezoeken, zowel voor zijn werk als om vakanties door te brengen. Hij was nauw betrokken bij bouw- en vastgoedprojecten en adviseerde de Surinaamse voetbalbond. "Vanuit mijn nieuwe functie kan ik zeker het Surinaams voetbaltalent onder de aandacht brengen, verwacht ik. Ik ben het Surinaams voetbal altijd blijven volgen. Het is fascinerend dat zich telkens nieuw voetbaltalent aandient. Vroeg of laat komt dat zeker uit de verf."

Bron : StarNieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug