Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Kerkelijke leiders in Panama tegen homohuwelijk

Datum : 01/02/2018
Land : Argentinië

Kerkelijke leiders in Panama tegen homohuwelijk

De Katholieke Bisschoppenconferentie van Panama en de protestantse Evangelische Alliantie hebben gelovigen toegezegd een “gezamenlijk front” te vormen tegen het huwelijk van mensen van dezelfde sekse.

“Het gezin is een van de belangrijke punten dat alle Panamezen moet verenigen. Er wordt ons tegenwoordig voorgehouden dat verdediging van het traditionele gezin een daad van racisme is, maar wij zijn geen homofoben noch dwepers`, zei aartsbisschop Jose Domingo Ulloa (foto)

Het Inter-Amerikaanse Hof van de Mensenrechten heeft bepaald dat landen verplicht zijn het recht op huwelijken tussen personen van dezelfde sekse te garanderen. Volgens de aartsbisschop is dit “niet bindend”. Ulloa beschuldigt het Hof ervan “een ideologie op te dringen die indruist tegen de menselijke natuur.” Leovaldo Zurita van de Evangelische Alliantie zei dat huwelijken tussen personen van dezelfde sekse geen prioriteit zijn voor de Panamese maatschappij. Aanpak van geweld en ongelijkheid gaan voor.

Twee weken geleden stelde de Panamese vice-president en minister van Buitenlandse Zaken,  Isabel De Saint Malo, voor dat deze mening de regering kon helpen met “voortgang van de agenda van gelijkheid en bestrijding van discriminatie.” Conservatieven zeiden hierop dat De Saint Malo het Hooggerechtshof onder druk probeerde te zetten om het verzoek van een homostel, dat in de Verenigde Staten was getrouwd, hun huwelijk in Panama te valideren, goed te keuren.

Het huwelijk tussen personen van gelijke sekse is wettig in Latijns-Amerikaanse landen als Argentinië, Brazilië,  Colombia, Mexico en Uruguay.

 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug