Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Kerstfeest te midden van geweld

Datum : 27/12/2019
Land : Honduras

Kerstfeest te midden van geweld

De grootste stad van Honduras, San Pedro Sula, is met 206 vermoordde burgers tot halverwege november, dit jaar weer een van de meest gewelddadige steden ter wereld. Dertig procent van alle moorden van het land vindt plaats in deze industriestad.

Toch heeft burgemeester Armando Calidonio Alvarado ook dit jaar de burgers van zijn stad uitgenodigd een bezoek te brengen aan het kerstdorp. Elke avond rond de kerst is iedereen welkom op de feestelijke verlichte kerstmarkt in het centrum van de stad. “Elke avond heeft een ander thema”, legt de burgemeester uit. “Er is amusement voor de hele familie; cultuur, muziek, de kerstman komt en er worden kerstfilms vertoond.” Centraal punt is een echte kerstboom.

Daar waar vroeger de gevangenis stond, is nu het Hondurese kerstdorp verschenen, een overheidsinitiatief. Dit is de zesde keer op rij dat rond de kerstdagen deze gratis toegankelijke activiteit georganiseerd wordt om oude tradities in ere te herstellen, en familiebanden en vrede te versterken.

Alle activiteiten samen worden Fantastische Kerst genoemd en zijn te bezoeken tot en met 5 januari.

Bron : El Heraldo, La Prensa
Bookmark and Share


Terug