Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Kerstman bij de zuidpool

Datum : 27/12/2019
Land : Chili

Kerstman bij de zuidpool

De kerstman legt ook dit jaar weer grote afstanden af, want ook aan de andere kant van de wereld, in de buurt van de zuidpool, wil hij kinderen blij maken met cadeautjes. In Punta Arenas, in het uiterste zuiden van Chili, heeft hij niet minder dan 3.500 kinderen blij gemaakt.

Het is hoogzomer in Punta Arenas, maar de kinderen van de buitenwijk Rio Seco hebben het kerstfeest eerder deze maand al gevierd. De grote kerstviering vindt echter plaats in het Sara Braunliceum in het centrum van de stad, waarvoor de voorbereidingen al in juli begonnen zijn.

“De wijkverenigingen schrijven de kinderen tussen 0 en 8 jaar dan al in, zodat wij weten hoeveel cadeautjes we moeten kopen”, legt burgemeester Claudio Radonich uit. “Dit is heel belangrijk werk waarvoor ik mijn erkentelijkheid uitspreek tegenover de wijkraden, want dankzij hen kunnen we dit familiefeest organiseren en gezellig samenkomen.”

De organisatie van het ‘zomerfeest’ is in handen van de Directie Gemeenschapsontwikkeling onder leiding van Elena Blackwood. Ook Blackwood is tevreden “want we hebben ons doel bereikt: we zijn omringd door gezinnen met kinderen die allemaal bijeengekomen zijn om het kerstfeest te vieren”.

De inwoners van deze stad diep in het zuiden van het Amerikaanse continent zijn opnieuw heel tevreden met dit jaarlijkse evenement. Katherine Merida roemt de soepele organisatie dit jaar, terwijl Nathalie Godoy blij is dat de kinderen ook dit jaar weer cadeautjes krijgen, waar ze al lang naar uitgekeken hebben.

Voor kinderen die niet in staat waren het feest in het Liceum te bezoeken maar wel een uitnodiging hadden, had de Kerstman hun pakjes bij de Directie Gemeenschapsontwikkeling achtergelaten zodat ook zij een vrolijke Kerst hadden.

Bron : El Magallanico
Bookmark and Share


Terug