Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Kerstmis voor Concordia

Datum : 29/12/2017
Land : Argentinië

Kerstmis voor Concordia

Op dinsdag 19 december keek de kleine Concordia stilletjes voor zich uit. Een hartprobleem maakte het onzeker of ze Kerstmis zou kunnen vieren. Die dag werd, ook in de Argentijnse provincie Entre Ríos, Bautista geboren met een ernstige zenuwafwijking. 

De overlevingskansen van de kleine Bautista waren nihil. Minder dan drie uur na zijn geboorte besloten de ouders zijn organen ter beschikking te stellen zodat andere baby’s konden leven. De Transplantatie-eenheid van het Delicia Concepción Masvernat ziekenhuis zorgde voor de logistieke ondersteuning, zodat Concordia een nieuw hart kon krijgen. Er was haast geboden, want bij een dergelijke afwijking heeft een kind een levensverwachting van slechts enkele uren. 

In een verklaring bedankte het ziekenhuis “de dappere en voorbeeldige beslissing van de ouders die wilden dat hun kind de levens van andere kinderen zou verbeteren.” Het hartje van Bautista werd, via het register van het kinderziekenhuis Garrahan in Buenos Aires, gereedgemaakt voor implantatie van de hartkleppen bij Concordia, de eerste operatie van haar soort in Entre Ríos. 

De implantatieprocedure was ontwikkeld door artsen van een particulier ziekenhuis die betrokken waren bij de operatie in het Masvernat. Ook de Transplantatie-eenheid van het ziekenhuis betoonde haar dankbaarheid aan de ouders van Bautista voor hun beslissing het leven te doneren aan anderen, op het moeilijkste moment in hun leven.

Tevens bedankten ze alle anderen die een rol gespeeld hebben bij dit verhaal van liefde aan de vooravond van Kerstmis. “De ouders van de kleine held hebben ons een enorme les geleerd, zij waren een voorbeeld van kracht, moed en besluitvaardigheid. Dit is een verhaal van oneindige liefde dat navolging verdient.”

Bron : www.lavoz901.com.ar
Bookmark and Share


Terug