Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Khadafi zoekt hulp Chávez voor olieverkoop

Datum : 02/08/2011
Land : Venezuela

Khadafi zoekt hulp Chávez voor olieverkoop

De Libische leider Khadafi heeft volgens veiligheidsbronnen een delegatie naar Venezuela gestuurd om de Venezolaanse president Hugo Chávez om hulp te vragen voor de verkoop van ruwe olie.

Khadafi heeft dit weekend een aantal afgezanten naar Venezuela gestuurd om te vragen of Venezuela hem wil helpen ruwe olie op de internationale markt te brengen. Op die manier zouden de internationale sancties die nu voor Libië gelden omzeild kunnen worden. 

De aanwezigheid van de kleine delegatie, die geleid werd door minister van Planning en Financiën Abdulhafid Zlitni, werd door Chávez zelf bevestigd tegenover een televisiestation.

Volgens veiligheidsbronnen vraagt Libië of Venezuela de controle over meer dan twaalf tankers wil overnemen. Dit zou betekenen dat Venezuela meer dan 1,5 miljoen olievaten de markt op zou kunnen brengen. Ook zou Venezuela honderdduizenden vaten met verschillende olieproducten kunnen verkopen die Libië na de ingestelde sancties van de Verenigde Naties nu niet meer kwijt kan. 

Chávez heeft sinds de door het Westen gesteunde opstand in Libië meerdere malen zijn steun betuigd aan Khadafi. Volgens Chávez zou het Westen alleen maar uit zijn op de grondstoffen van Libië. Hoe Chávez op het verzoek van Libië heeft gereageerd is nog niet bekend.

Bron : Miami Herald
Bookmark and Share


Terug